Belföld

Gyalog mennek érettségizni Budapesten?

Lehet, hogy már az írásbeli érettségi vizsgák ideje alatt lesz a BKV-sztrájk, a sztrájkbizottság szóvivője ugyanis úgy nyilatkozott, nem feltétlenül várják meg május végét a munkabeszüntetéssel.

Ha tekintettel akarunk lenni például az érettségiző diákokra, akkor a legjobb időpont a sztrájk megtartására valóban május vége lehet, de ha nem, akkor már előbb is elképzelhető a munkabeszüntetés – közölte Nemes Gábor. Az idei írásbeli érettségi vizsgák egyébként május 5-től 27-ig tartanak, az emelt szintű szóbelik viszont már június 5-11. között lesznek, míg a középszintű szóbeli érettségi vizsgákra június 16-27. között kerül sor.

Egy biztos, hogy a szakszervezetek két-három hétnél tovább semmiképp nem várnak a megegyezésre, ha továbbra is marad a patthelyzet, többnapos sztrájk lesz – hangoztatta Nemes Gábor. Nem igazak azok a sajtóinformációk, hogy csak 15 szakszervezetet írta alá a múlt héten csütörtökön a cég vezetőségének átnyújtott javaslatcsomagot – mondta. A szignálók között volt egy szövetség például, amely öt érdekképviseletet tömörít, így az esetleges sztrájkkal szimpatizáló szakszervezetek száma 20, a BKV-nál működő 26-ból.

Valóban nem írta alá a javaslatcsomagot a Gulyás Attila vezette metrós szakszervezet, de ez nem jelenti azt, hogy egy esetleges sztrájk idején közlekednének a metrók, hiszen több szakszervezet is van a metrónál. A szóvivő azt is cáfolta, hogy a HÉV-es dolgozók sem vennének részt az esetleges munkabeszüntetésben.

A BKV menedzsmentje és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság tagjai között szerdán reggel folytatódtak a tárgyalások az esetleges sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatás mértékéről. Nemes Gábor erről annyit mondott, hogy „ezzel kapcsolatban még egyik félnek sincsen álláspontja”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik