Belföld

Átvizsgálják a terézvárosi önkormányzati bérleti szerződéseket

Az önkormányzat pénzügyi bizottsága azt kezdeményezte, hogy vizsgálják felül Batiz András volt kormányszóvivő és RTL Klub-riporter lakáscseréjét. Verók István (MSZP) polgármester javaslatára viszont minden VI. kerületi önkormányzati bérlemény bérleti szerződését átvizsgálják a közeljövőben.

Budapesten a terézvárosi vezetés úgy döntött, hogy felülvizsgáltatja minden önkormányzati bérlemény bérleti szerződését – közölte Szilágyi Erika, a VI. kerület sajtóreferense. Batiz András lakáscseréjének átvizsgálásáról szerdán dönt az önkormányzat gazdasági bizottsága.

Egy volt önkormányzati képviselő nemrég feljelentette Batiz Andrást, a volt kormányszóvivőt, mert állítólag jogsértő módon jutott hét évvel ezelőtt „egy titokzatos lakáscserével” az Andrássy úti önkormányzati lakásához, amelyért azóta is szociális lakbért fizet. A Magyar Hírlap értesülése szerint Batiz András a tavalyi, egyébként a terézvárosi rászorultak körében „horribilisnak” számító százötven százalékos lakbéremelés után is csupán 13 ezer forint szociális lakbért fizet lakásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik