Belföld

Több mint kétmilliárdra rúg a Fidesz adóssága

Több mint kétmilliárd forintos adósságot görget maga előtt a Fidesz, ha pontosak a párt elmúlt négy évben közreadott beszámolói - írta a Népszava.

A legnagyobb ellenzéki párt tavaly csaknem 400 millió forint hitelt vett fel, ami azonban jócskán elmarad a 2006-os 1,5 milliárdos banki kölcsön mögött. A Fidesz 2007-ben csak negyedannyit költött politikai tevékenységre, mint a választási évben; míg tavaly csak félmilliárdot, egy évvel korábban több mint 2 milliárdot fordítottak erre a célra.

A párt anyagi helyzetén sokat lendített, hogy újabb tízmillió forinttal gyarapította a bevételeket egy titkos, jószívű adományozó, Szarvas Károlyné. A Fidesz egy ismert személyisége, Papcsák Ferenc jelenleg önkormányzati – korábban parlamenti – képviselő követi, aki 2,11 milliót, míg A Heti Válasz kiadója 6,2 milliót adott a pártnak.

A Fidesz által közreadott pénzügyi adatok szerint a szokásos adományok alig több mint harmada folyt be a pártkasszába. Az e címen kapott 87 millió forintos támogatás több mint felét (45 milliót) viszont kis összegű, félmillió forint alatti adományokból gyűjtötték össze – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik