Belföld

Neonácik, antifasiszták, politikusok Újlipótvárosban – percről percre

Egyre gyűlik a tömeg a Hollán Ernő utcában, ahl szélsőjobboldali szervezetek és antifasiszta ellentüntetők is demonstrálni fognak. Az eseményen Gyurcsány Ferenc, Gerhard Schröder és az SZDSZ prominensei is ott lesznek. A FigyelőNet élőben tudóst a helyszínről!

16.05

Körülbelül száz rohamrendőr van a helyszínen.

16.00

Helyszíni tudósítónk szerint a jegyiroda kordonnal van körülzárva, oda csak a rendőrség és a sajtó munkatársai mehetnek be. Az antifasiszták a Szent István park felőli oldalon gyülekeznek, “Nem kérünk a nácikból!”, illetve “Békés többség” transzparensekkel felszerelkezve. A szélsőségesek a Jászai Mari térnél. Ők körülbelül kétszázan lehetnek.

15.50

A Jászai Mari téren található kis parkban gyülekeznek a szélsőjobbos tüntetők – jelentette helyszíni tudósítónk. Nagyjából 40 fő, láthatósági mellényben lévő szervezőt készít fel vezetőjük. Az utasítások szerint nemcsak a rendre kell vigyázniuk, de a gyűlöletkeltő megjegyzéseket tevő tüntetőket először figyelmeztetniük kell, majd rendőri segítséget kérve eltávolítani a demonstráció helyszínéről.

A demonstrációról a FigyelőNet élőben tudósít, képekkel, videókkal!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik