Belföld

Háromszorosára nőtt Budapest forgalma

Nagy a zsúfoltság a főváros útjain, a Budapestre bevezető utakon is dugók alakultak ki. A közlekedést két baleset is nehezíti, 300 rendőr segít a forgalom irányításában.

Az egyik baleset a VII. kerületi Thököly út és a Dózsa György út kereszteződésében, a másik pedig a XI. kerületi Szerémi út és Mezőkövesd út kereszteződésében történt – közölte a Fővinform ügyeletese. Nagy a zsúfoltság a sugárirányú útvonalakon a városközpont felé, a körutakon mindkét irányba, az autópályák bevezető szakaszán (M1, M3, M5, M7) és a 6-os főúton a Lágymányos híd irányában. Torlódás jellemző az Alkotás utcában, a Moszkva tér környékén, a Szilágyi Erzsébet fasoron, az Üllői úton, a Soroksári úton, a Szentendrei úton és a Bécsi úton is – mondta az ügyeletes. A Fővinform információi szerint legalább háromszor akkora a forgalom a fővárosi útvonalakon, mint általában.

Több helyen az okoz problémát, hogy az autósok beállnak a kereszteződésekbe, így akadályozzák a forgalmat. A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellenőrzi a pályaudvarokat, a közlekedési csomópontokat, illetve a bevezető utakat, valamint forgalomtereléssel, forgalomirányítással segíti a közlekedést. A reggeli órákban több anyagi káros baleset történt a városban, a kialakult helyzetben a baleseti helyszínelők rövid időn belül lefolytatták a szemléket.

Budapest utcáin körülbelül 300 rendőr vesz részt a forgalom segítésében, a kereszteződésekben való biztonságos áthaladásban – áll a közleményben. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy a közlekedés során a villamospályákat, buszsávokat ne vegyék igénybe, és a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik