Belföld

Áthelyezték a tanárverő diákot

A szerdai fegyelmi tárgyalás után eltanácsolták az iskolából azt a középiskolás fiút, aki a VIII. kerületben fizikaóra alatt odament tanárához, belerúgott, lökdöste és egy fém csapteleppel fenyegette.

Az iskola arra kérte a szülőket, hogy amíg nem találnak új iskolát a gyereknek, addig legyen magántanuló – értesült a TV2 Tények című hírműsora.

Az interneten két hete jelent meg egy felvétel arról, hogy a budapesti Erdélyi utcai Általános Iskola és Gimnáziumban egy diák megrúgta, majd tarkón ütötte egyik tanárát. A diák ellen fegyelmi eljárás indult, a pedagógus pedig távozott az intézményből.

Múlt héten a Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást az ügyben a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a józsefvárosi eset nyilvánosságra kerülését követően a parlament oktatási bizottságának elnökéhez fordult. Hiller István oktatási miniszter időközben létrehozott egy szakértői bizottságot az iskolai erőszak megelőzésére, arra, hogy kell-e módosítani közoktatási törvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik