Belföld

Az ellenzék vegyesen értékeli Horváth menesztését

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli Horváth Ágnes menesztését a kormányból, bár ennek már egy éve meg kellett volna történnie – jelentette ki Semjén Zsolt, a párt elnöke, a miniszter távozásának lehetősége kapcsán. A Fidesz részéről inkább úgy vélik Gyurcsány bárkit meneszt maga helyett.

Legfőbb ideje eltávolítani a kormányból az egészségügyi tárca irányítóját, és ha a miniszterelnök a KDNP-re hallgatott volna, akkor már egy évvel ezelőtt megtette volna ezt a lépést, sok szenvedéstől megóvva az országot – közölte Semjén Zsolt.

Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy biztosítsa saját túlélését – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az üggyel kapcsolatban. Hozzátette: személyes túlélésének vágya így minden politikai érdeket felülír.

Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc kudarca Horváth Ágnes leváltása, s elsősorban Gyurcsány Ferencnek kellene távoznia posztjáról – mondta az MDF elnökhelyettese. Ezzel megoldódna az egészségügyi miniszter sorsa is – mondta Hock Zoltán. Hozzátette: a kormányfőnek ebben az ügyben nem bűnbakot kellene keresnie, hiszen a legfőbb felelősséget Gyurcsány Ferenc viseli.

Szombaton délelőtt az MSZP országos pártértekezletén jelentette be a kormányfő, elfogyott a támogatás az egészségügyi reform mögött, ezért új megoldásokra van szükség. A kormányfő úgy vélte, ez csak új emberrel lehetséges. Bejelentette azt is, hogy a minisztercseréről már beszélt Kóka János SZDSZ-elnökkel és Horváth Ágnes tárcavezetővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik