Belföld

Esőre és hóra számíthatunk

A napsütés mellett országszerte várhatók záporok, hózáporok, a hőmérséklet 4-9 fok között lesz. A hét folyamán folytatódik a hűvös, borult idő, hétvégére azonban több napsütést és 13-18 fokot ígérnek.

Kedden több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, futó záporok, hózáporok az ország bármely részén előfordulhatnak. A déli területeken a délutáni órákban egy-egy zivatar kialakulásának esélye sincs kizárva. Élénk, helyenként erősebb széllökésekkel kísért nyugati, északnyugati szél várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 Celsius-fok között alakul – írja az Időkép.hu.

Szerdán reggelre az ország kétharmad részén csökken a felhőzet mennyisége, azonban a keleti területeken még erősen felhős égboltra tekinthetünk fel. Jelentéktelen hószállingózásra elsősorban az északkeleti országrészben lehet számítani. Mérsékelt, helyenként élénk nyugati, délnyugati légmozgásra van kilátás. Hideg lesz a reggel, országszerte fagyra készülhetünk, a hajnali órákra általában -1 és -4 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála.

Szerdán napközben a többször erőteljesen megnövekvő felhőzet mellett némi napsütésre is számíthatunk. Kisebb csapadék országszerte bárhol kialakulhat, a keleti, északkeleti területeken egy-egy zivatar is várható. Továbbra is élénk, helyenként erősebb széllökésekkel kísért nyugatias légmozgás lesz a jellemző, mely a késő délutáni, esti órákra jelentősen mérséklődni fog. A déli, kora délutáni órákban 4 és 9 Celsius-fok közötti hőmérsékletet mérhetünk majd.

Csütörtök hajnalban még gyenge fagy várható, majd e naptól felmelegedés veszi kezdetét, megszűnik a fagyveszély. Túlnyomóan borult lesz az ég, mérsékelt keleti, délkeleti szélben kora délutánra 8-12 fokig melegszik a levegő. Péntek reggel 1-4, délután 11-14 fok körül alakul a hőmérséklet. Szombaton és a hétvégén változóan napos-felhős idő valószínű, csapadékra nem számítunk. Gyenge változó irányú légmozgásra, 13-18 fokos nappali felmelegedésre van kilátás.

A hét további részének időjárásáért kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik