Belföld

Esőmentes lesz az ünnep

Pénteken napközben északon többfelé, délen még helyenként várható eső, zápor. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul. A szombat-vasárnap változékony, de esőmentes napokat ígér.

Péntek délután az ország nagy részén többnyire borongós idő valószínű, többfelé esővel, záporral. Némi napsütésre a keleten, északkeleten élők számíthatnak. Késő délutántól keleten is beborul, és az éjszaka folyamán már ott is sokfelé valószínű eső. A hőmérő higanyszála 14 fokig emelkedik. Általában mérsékelt lesz a délnyugati szél, helyenként azonban megélénkülhet. A legtöbb csapadékra a hajnali órákig az északi terülteken van kilátás.

Szombat reggel ismét sok felhő lesz felettünk, de csapadékra már csak a déli határ mentén készülhetünk. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A nyugati szél gyenge-mérsékelt lesz.

Vasárnap napközben hidegfront közelíti meg a Kárpát-medencét, az északi megyékben már borongós, esős idő valószínű, a déli megyékben még kevesebb felhő várható, így nagy lehet a hőmérsékleti különbség az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik