Belföld

Záporok jönnek országszerte

A hőmérséklet tavaszi lesz, és az esők is: délutántól országszerte számíthatunk csapadékra, a hőmérséklet 10-15 Celsius-fok között várható.

Reggelre mindenütt csökken a felhőzet, északkeleten és északnyugaton elszórtan fordulhat elő záporeső, helyenként köd képződhet. Később nyugati irányból erőteljes felhőzetnövekedés valószínű, és délelőtt északnyugatról egyre többfelé ered el az eső. A hőmérő higanyszála 1 és 6 Celsius-fok közé süllyed – írja az Időkép.hu. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon mérsékelt, máshol még jellemzően gyenge lesz, délelőtt viszont már sokfelé megélénkülő légmozgással számoljunk.

Szerda délutánra északnyugatról újból beborul az égbolt, és országszerte alakul ki eső, záporeső, helyenként zivatar. Északon akár 10 millimétert elérő csapadék is eshet, míg délen csak késő délutánra várható több eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között lesz, csak az egész nap esős északon maradhat ez alatt. A déli, délnyugati szél mindenütt megélénkül, estére átmenetileg kissé mérséklődik, majd késő estére északnyugatira fordul és megerősödik.

Csütörtök hajnalban az erős északnyugati szél az ország északi kétharmadában felszaggatja a felhőzetet, és már csak délen az erősen felhős égboltból fordulhat elő futó záporeső, a hegyekben esetleg hózápor. Délen hajnalban még mérsékelt lesz a szél erőssége, a hőmérséklet 1 és 5 fok közé süllyed.

Pénteken és szombaton is erősen felhős lesz az ég, a nemzeti ünnepen azonban nem kell esőre számítani. A hőmérséklet a hétvégén 10-17 fok között alakul. Hosszabb távú időjárási előrejelzést itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik