Belföld

Szili: hétfőn meg kell hozni a döntéseket

Ha a népszavazáson az igenek győznek, már hétfőn meg kell hozni a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésének időpontjára vonatkozó döntéseket - mondta Szili Katalin Pécsett.

“A politikának és a Parlamentnek kötelessége a népakaratnak megfelelően határoznia” – hangsúlyozta az Országgyűlés szocialista elnöke, miután leadta szavazatát a pécsi Köztársaság téri általános iskolában kialakított szavazókörben.

Véleménye szerint az emberek nagy többsége elmegy szavazni, ő maga pedig kíváncsian várja, “milyen eredménye lesz mindannak, ami az elmúlt másfél évben ebben a tárgykörben történt”.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szeretné, ha a jövőben minden visszaterelődne abba a kerékvágásba, amelyben a kormánypártoknak és az ellenzéknek egyaránt megvan a dolga, felelőssége.

Nyilvánvaló, a népnek is akaratot kell nyilvánítania az össztársadalmat érintő súlyos kérdésekben, de a kormányzati tevékenységhez kötődő feladatokkal kapcsolatban négyévente úgyis döntenek a választópolgárok – jegyezte meg Szili Katalin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik