Belföld

Megvertek egy plakátozó fideszes képviselőt

Egy szocialista alpolgármester öccsét vádolják azzal, hogy megvert egy népszavazási plakátot kiragasztó fideszes önkormányzati képviselőt péntekre virradó éjszaka Szombathelyen.

Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője és Szakács Marcell megyei képviselő az éjszakai órákban segítőikkel népszavazási plakátokat helyeztek ki Szombathelyen, amikor a helyi szocialisták egyik aktivistája számon kérte tőlük, hogy milyen jogon plakátolnak.

Az aktivista ezt követően felrúgta a plakátoláshoz használt, ragasztóval teli vödröt, majd több alkalommal arcul ütötte Szakály Gábort, aki ettől a földre esett – tájékoztatott Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője.

Mint elmondta, értesítették a rendőrséget, melynek nyomán helyszíni intézkedésre is sor került, később pedig feljelentést tettek a városi kapitányságon. Szakály Gábor az orvosi látlelet szerint koponya- és combsérülést szenvedett.

A támadó szerintük egy szombathelyi szocialista politikus rokona volt. A Fidesz péntek délre a tettlegesség helyszínére sajtótájékoztatót hívott össze.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, ugyanakkor a bejelentő a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik