Belföld

Kisebb árhullám a Bodrogon és a Tiszán

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) első fokú árvízvédelmi készültség elrendelésére készül.

A Bodrog forrásfolyói közül az Ung fokozatosan apad, míg a Latorca alsó szakasza gyengén árad. Az országhatár térségében Felsőbereckinél, illetve lejjebb, Sárospataknál árad a Bodrog. A szlovák előrejelzések szerint Bodrogszerdahely térségében csütörtök reggelig újabb 20-30 centiméterrel emelkedhet a folyó vízszintje.

A Tiszán levonuló árhullám tokaji tetőzéséig a Bodrog vízállása várhatóan Sárospataknál tovább emelkedik, a hét második felében megközelíti, esetleg eléri az első fokú árvízvédelmi készültségi szintet, míg Felsőbereckinél az első fokú készültségi szint alatti tetőzés valószínű. A Tisza vízszintje Tokajnál, illetve Tiszapalkonyánál és Tiszakeszinél is elérheti az első fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

Kárpátalján és Erdélyben az elmúlt napokban sokfelé volt eső, havas eső, a magasabban fekvő területeken havazás, a száraz februárt követően az elmúlt egy héten a vízgyűjtők nagy részén jelentős, Kárpátalján igen nagy mennyiségű csapadék hullott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik