Belföld

Ha kell, nem fog késni a vizitdíjat eltörlő törvény

Ha a népszavazáson a többség a vizitdíj és a kórházi napidíj ellen voksol, a tárca a lehető leghamarabb törvénymódosítást kezdeményez az eltörlésükre.

Az orvosok és a betegek közötti konfliktusok elkerülése érdekében kellene minél hamarabb törvényt módosítani – mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, aki azonban bízik abban, hogy erre nem kerül sor.

„Amennyiben az igenek győznek – remélem nem így fog történni – akkor az egészségügyi tárca mielőbb lépést tervez azért, hogy megkíméljük az egészségügyi ágazatot attól a konfliktustól, amit a december 31-ig fizetendő vizitdíj és kórházi napdíj jelentene” – fogalmazott.

Az egész egészségügyi rendszert kell átalakítani, ha a díjak eltörlésére szavaznak az emberek. „Kezdjen el a kormány visszaszedegetni az emberektől 300 forintokat azért, mert megszűnt a vizitdíj?” – tette fel a kérdést. A vizitdíj pótlására Horváth Ágnes nem lát lehetőséget, az adókat és a járulékokat sem emelik meg azért, hogy pótolják a díjak eltörléséből adódó pénzkiesést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik