Belföld

Kampányolt a soproni jegyző?

Dobos József, a soproni jegyző az elmúlt napokban fizetett telefonos kampányhirdetésben hívta fel a soproniak figyelmét a vasárnapi népszavazásra. Az MSZP soproni szervezete szerint a polgármesteri hivatal vezetője ezzel a telefonos buzdítással nyíltan és egyoldalúan beleavatkozott a politikai pártok versenyébe – írta a Kisalföld.

Kalmár István szocialista önkormányzati képviselő szerint a köztisztviselőknek, így a jegyzőnek is, a népszavazás technikai feltételeinek megteremtése, a törvényesség felügyelete és a szavazás zavartalan lebonyolítása a feladata. A kampányolás a politikai pártok dolga – nyilatkozta.

A képviselő feltette a kérdést, vajon törvényes-e a jegyzőnek az adófizetők pénzén kampányolni, valamint követelte, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen közpénzből finanszírozták, és mennyibe került mindez.

Törvény és rendelet teszi kötelezővé a tájékoztatást a népszavazás menetéről, a költségesebbnek számító levél helyett pedig az olcsóbbat, a telefonos tájékoztatást választotta – nyilatkozta a lapnak a soproni jegyző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik