Belföld

Fidesz: feleslegesen költ a kormány luxusautókra

A Fidesz elfogadhatatlannak és felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy a kormány újabb luxusautókat rendelt, dacára a szociális válságnak.

Sajtóhírek szerint hamarosan üzembe helyezik a kormány által megrendelt luxusautó-flotta első darabjait, három páncélozott, golyóálló Audit – mondta el Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő. Az autókat közbeszerzés és verseny nélkül rendelték meg több százmillió forint értékben, a beszerzés indokait a kormány előterjesztésére államtitokká nyilvánították – tette hozzá.

Kontrát nemcsak az eljárást, hanem magát a beszerzést is elfogadhatatlannak tartotta, mivel állítása szerint a kormány utoljára 2005-ben vásárolt luxusautókat. A politikus szerint Magyarországon szociális válság van, és miközben az embereknek vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat kell fizetniük, a kormány feleslegesen költ el ennyi pénzt.

Az új autók akár terrortámadásnak is ellenállnak, de kérdés, hogy milyen okok miatt kell erre is alkalmas limuzinokat vásárolni – hangsúlyozta Kontrát.

A honvédelmi bizottság tavaly ősszel tárgyalt a beszerzésről, ahol ellenzéki képviselők kérdésére a kormány azzal érvelt, hogy a belső biztonsági környezet megváltozott.

Ajánlott videó