Belföld

Orbán: a balodal jövője a tét

Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz, a részvételről szólva pedig azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a baloldal jövője a tét.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a kormányt bírálva úgy fogalmazott: “Egy gyűlöletkampányt bármilyen gyülevész társaság végig tud csinálni”. Orbán Viktor azt hangoztatta: a kormányzás arról szól, hogy munkához kell juttatni a munkanélkülieket, sikerre kell segíteni a kis- és középvállalkozásokat és képzettebbé tenni az új nemzedékeket.

A Fidesz elnöke szerint ha elsöprő lesz a részvétel a népszavazáson, akkor az “elsöprő következményekkel” is jár majd. Annak a véleményének adott hangot, hogy “a baloldal jövője a tét”. Véleménye szerint a baloldal cserbenhagyta azokat, akiket addig képviselt, és “dogmatikus irányba fordult”.

Azt mondta: “Ez az újbaloldali öndefiníciós kísérlet, amely végigsöpört az Egyesült Államokon, Nagy-Britannián, Németországon, Lengyelországon, a baloldalra nézve mindenhol tragikus következményekkel járt”. Hasonló sors várhat magyar társaikra is – fűzte hozzá.

Orbán Viktor azt hangoztatta: “a milliárdosokat középpontba állító politikával” nem lehet helyettesíteni a nyugdíjasokat, a kisembereket, a leszakadókat segítő politikát. A kérdés most az, lesz-e Magyarországon olyan baloldal, amelyik megint az emberek felé fordul és néppártként viselkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik