Belföld

A Fidesz az ombudsmanjelöltek mellett

A Fidesz támogatja Fülöp Sándort, a jövő nemzedékek ombudsmani poszt várományosát és Zombor Ferenc adatvédelmi ombudsmanjelöltet - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető az ellenzéki párt parlamenti képviselőcsoportjának ülése után.

A Fidesz-frakció egyhangúan döntött úgy, hogy igennel szavaz a két jelöltre.
Fülöp Sándor és Zombor Ferenc eddig pártpolitikai vitákban semmilyen formában nem vett részt, ugyanakkor szakmai hátterük, elismertségük, a civil szférához való kötődésük alkalmassá teszi őket, hogy betöltsék az ombudsmani posztot – közölte Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője beszámolt arról, hogy pártja a Független Rendészeti Panasztestületbe Fráterné Ferenczy Nóra jogászt javasolja tagnak, a KDNP pedig Juhász Imrét.

Emlékeztetett arra, a szervezetet az új rendőrségi törvény hozta létre, miután a Fidesz indítványa volt a 2006-os rendőri brutalitások után, hogy jöjjön létre egy olyan testület, amelyhez az állampolgárok rendőrségi jogsértések esetén fordulhatnak.

Navracsics Tibor tájékoztatása szerint a frakció a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségébe alelnöknek Gál András Leventét, tagnak pedig Budai Lászlót és Simon Attilát javasolja. A Magyar Rádió Közalapítvány Ellenőrző Testületének elnöki posztjára a Fidesz Bencze Izabellát jelöli.

Bencze Izabella az Orbán-kormány idején a Kincstári
Vagyonkezelő Igazgatóság (KVI) vezetője volt, Gál András Levente pedig ugyanebben a ciklusban az oktatási tárca közigazgatási államtitkáraként tevékenykedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik