Belföld

Újabb bombariadó volt a metróban

Kedden 10.20-tól 11.20-ig lezárták a metró Ferenciek terei megállóját, mert egy ismeretlen telefonáló a megálló felrobbantásával fenyegetőzött. Az utóbbi időben ez már a harmadik ilyen bejelentés.

Kedden 11.20-kor rendben elindult az utasforgalom a Ferenciek terei megállóban, miután a rendőrség a telefonos bombafenyegetés után átkutatta az állomást – mondta el a FigyelőNetnek Szántó Ferenc a BKV fődiszpécsere. Mindeközben a metrószerelvényeket nem állította le a fővárosi közlekedési vállalat, így csak kisebb fennakadást okozott a fenyegetés. A fődiszpécser szerint azoknak az utasoknak is csak kisebb gondot okozott a lezárás, akik itt szálltak volna fel vagy le, mert villamossal vagy busszal kiválthatták a metrót.

Legutóbb január végén és december elején zárták le a Ferenciek terei metrómegállót. Az V. kerületi rendőrség közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást. Dr. Unger Pál ezredes, a BRFK ügyeletvezetője lapunknak elmondta, hogy ha bármiféle nyomot vagy összefüggést találnak a korábbi fenyegetésekkel kapcsolatban, akkor összevonva vizsgálják az ügyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik