Belföld

Nem adják el a farkasréti iskolát

A miniszterelnök gyermekét is oktató alapítvány ajánlata sem volt megfelelő a szocialista többségű önkormányzatnak.

A farkasréti általános iskola lehetséges bérbeadásáról az azt övező szülői felháborodás után a XI. kerületi önkormányzat végül döntött.

Mint azt Molnár Gyula, a délbudai kerület polgármestere lapunkhoz eljuttatott közleményében kifejtette, a benyújtott pályázatok nem feleltek meg az önkormányzat elképzeléseinek. Következésképpen a Pasaréti Gimnáziumért Alapítvány sem szerezheti most meg az értékes ingatlant, mely a jövőben fizetős iskolaként működött volna.

A szülők már azelőtt felháborodtak, mielőtt a képviselő testület felhatalmazást adott volna az alpolgármesternek arra, hogy tárgyaljon az alapítvánnyal. Az elkeseredésükben tüntetést is szervező szülők az iskola szellemiségét és oktatási színvonalát féltették, az önkormányzat pedig úgy tűnt, eltökélt abban, hogy az iskolától megszabaduljon.

Az utóbbiról a testület továbbra sem tett le. Mint az a szocialista polgármester leveléből kiderült, az önkormányzat a lehetséges üzemeltetőtől az oktatás színvonalának emelését, az épület felújítását várja, valamint azt, hogy az önkormányzat oktatási költségei az átadás után ne növekedjenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik