Belföld

Kóka: lehetett szabálytalanság

A Szabad Demokraták Szövetségében erős a gyanú, hogy a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon szabálytalanságok történtek - közölte Kóka János, aki szerint új választás is lehet.

A pártelnök hozzátette: sem ő, sem a párt vezetése nem tudja, hogy pontosan mi történt, de nagyon gyanítják, hogy voltak szabálytalanságok. Kedden azonnali vizsgálatot kezdeményezett, amelynek lefolytatásával a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökét, Jüttner Csabát bízta meg. Jüttner Csabának maximum 30 nap áll a rendelkezésére, hogy ezt lefolytassa és az eredményt a liberálisok ügyvivő testülete, illetve országos tanácsa elé tárja.

Kóka János közleményt adott ki, amelyben többek között tudatta: “Az SZDSZ vezetősége teljes egészében támogat, de a jelenlegi helyzetben ez nekem kevés. Ha a vizsgálat után az SZDSZ vezetőiben a legkisebb kétség is felmerül, hogy jogszerűen lettem-e a párt elnöke, akkor azonnal dönteni kell. Decemberben könnyű volt lemondanom a gazdasági tárca vezetéséről, mert ez volt az SZDSZ érdeke. Most is a párt érdekei szerint fogok eljárni. Nekem a legfontosabb a párt becsülete és a saját tisztességem. Ezért ha bármilyen kétség felmerül, kész vagyok újra ringbe szállni, és újra megmérettetni magam.

Erről a kérdésről, a vizsgálat lezárásáig nincs több mondanivalóm, mindent elmondtam, amit tudhatunk. Ezért az ilyen irányú kérdésekre nem kívánok válaszolni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik