Belföld

Megkezdődtek a választások Újbudán

Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója. A FigyelőNet helyszíni tudósítója alacsony részvételről számolt be.

Filipsz Andrea jegyző, a kerületi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a szavazásra jogosult több mint 32 ezer választópolgár este hét óráig voksolhat 37 szavazókörben. A nap során, csakúgy mint az általános országgyűlési választások idején, hat alkalommal közzéteszik az urnákhoz járultak számát.

A tavaly októberben elhunyt Deák András (Fidesz-KDNP) képviselő megüresedett mandátumáért négyen versengenek. A választás első fordulója akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultaknak legalább a fele szavaz, és akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt megszerzi a szavazatoknak több mint a felét. Érvénytelen vagy eredménytelen választás esetén a választás második fordulóját február 10-én tartják.

Kevesen mentek szavazni (fotó: MTI)

Kevesen mentek szavazni (fotó: MTI)

A XI. kerületnek azon a részén, ahol ez a választókerület elhelyezkedik, Gellért-hegyen és Szentimrevárosban, a szavazás befejezéséig kampánycsend van érvényben.

Alacsony a részvétel

Lapunk helyszíni tudósítója szerint gyér a választásokon való részvétel.

Délelőtt 11.00 óráig 9,2 százalékos volt a részvétel a budapesti XI. kerületben lévő 15. számú országgyűlési választókerületben vasárnap zajló időközi képviselő-választáson. Reggel 7.00 óráig a jogosultak 0,4 százaléka, 9.00 óráig 2,4 százaléka voksolt – közölte Filipsz Andrea jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

Az időközi választást délelőtt semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg – közölte a jegyző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik