Belföld

Visszaminősíthetik az MSZP-t kritizáló tagozatot

Több tagozat, köztük az MSZP-t és a kormányt kritizáló társadalompolitikai is elveszítheti országos minősítését, ha így dönt az erről szóló előterjesztés alapján az MSZP választmánya ez évi első ülésén, szombaton Budapesten.

A távirati iroda péntek este számolt be arról, hogy az MSZP társadalompolitikai tagozata országos minősítésének megvonását javasolja az a testület, amely a választmány, a platformok és a tagozatok képviselőiből, illetve az elnökség delegáltjából állt.

Az MTI úgy tudja, hogy társadalompolitikai mellett több más tagozat országos minősítését is megvonhatják, többek között a jogi és közigazgatási, a karitatív, és a dolgozói-tulajdonosi tagozatét. Ezeknek a tagozatoknak a minősítését azért vonhatják meg, mert többszöri felszólításra sem reagáltak a minősítésük megerősítését végző testület megkeresésére.

A 2005 elején alakult társadalompolitikai tagozat korábban többször kritizálta a kormányt, az MSZP-t. A tagozat egyet nem értését fejezte ki többek között a megszorításokkal, az egészségügyi reformmal kapcsolatban. A szerveződés vezetője jelenleg Gráner Gyula, a tagozat munkájába párton kívüliként bekapcsolódott Gazsó Ferenc szociológus is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik