Belföld

Fradi-drukkerek tüntettek a PM előtt

Több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. A drukkerek többsége a Fradi-ingatlanokra sikertelenül pályázó angolokban látja a megmentőt, az MNV Zrt. pedig a véleményük szerint lezülleszti a legnépszerűbb magyar klubot.

A drukkerek azért tüntettek, mert szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. tett az FTC Üllői úti, hat plusz két hektáros ingatlanegyüttesének tulajdonjogára.

Az elbukott tender után tüntettek - Képgaléria!

Az elbukott tender után tüntettek – Képgaléria!

Helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint a több száz, a Ferencvárosért aggódó drukker petíciót adott át Pikler Ferencnek, a tárca sajtófőnökének. A demonstráció szombat kora délután mintegy 30 percig tartott, ahol több szónok is tolmácsolta a szurkolók véleményét. A legtöbben azt szerették volna, ha „egy, az ingatlanüzletben már bizonyított, külföldi milliárdos” szerezte volna meg az ingatlant. Felolvasták az ÁPV RT. döntnökeinek a nevét, akik – a tömeg szerint – felelősek a Ferencváros lezüllesztéséért.

Gyarmati is tüntetett

Az eseményen felszólalt Hélisz József, a Ferencvárosi Baráti Kör elnöke, Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) elnöke, Boros Bánk Levente, az FSzSz alelnöke, valamint Gyarmati Dezső, a klub olimpiai bajnok vízilabdázója.

“Veres János pénzügyminiszter jelenleg nincs Magyarországon, de amint hazaérkezik, átadom neki a petíciót, és néhány napon belül megszületik rá a válasz” – mondta az MTI-nek Pikler.

“Mindaddig, amíg az állam nem rendezi a Ferencváros helyzetét, fennáll a gyanúja annak, hogy egy kormányközeli személynek készítik elő a terepet, hogy fillérekért hozzájuthasson az ingatlanhoz. Szeretnénk, ha a következő, meghívásos pályázaton Kevin McCabe cégét is figyelembe vennék, és néhány héten belül eredmény születne” – mondta Boros Bánk Levente.

Mégis pályáznak az angolok?

Ugyan az angolok a szerdai eredményhirdetést követően jelezték, hogy nem kívánnak még egyszer pályázni, Boros Bánk azt mondta: már kapott olyan jelzéseket a britektől, amelyek bizakodásra adhatnak okot.

A fanatikusok többsége egyébként éppen McCabe-ben látja a megmentőt: sokan olyan transzparensekkel érkeztek a Pénzügyminisztériumhoz, amely a szigetországi üzletembert buzdítja.

Száraz Gábor, az MNV kommunikációs irodavezetője az MTI-nek korábban azt mondta: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a pályázat vizsgálata során összességében arra a megállapításra jutott, hogy a pályázó nem vállalta az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételáron történő megvásárlását, illetve olyan feltételeket is támasztott, melyeket a kiírás alapján nem tehetett volna meg.

Következik az újabb forduló

Az 1,8 milliárd forintos adóssággal küzdő Ferencváros számára létfontosságú az Üllői úti ingatlanegyüttes tulajdonjogának értékesítése.

A felek pénteki közleménye szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács jövő szerdai ülésén várhatóan meghívásos értékesítési eljárást ír majd ki, amelynek keretében akár egy hónapon belül megvalósulhat az értékesítési tranzakció.

Ajánlott videó