Belföld

Zuschlag-ügy: Deutsch-Fürt is kihallgatták

Két hónappal meghosszabbította Zuschlag János előzetes letartóztatását a szegedi nyomozási bíró - közölte pénteken Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes, aki nem cáfolta, hogy kihallgatták az ügyben Deutsch-Für Tamást, a Fidesz elnökének kabinetfőnökét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba Zuschlag Jánost. Az MSZP volt országgyűlési képviselőjét – társaival együtt – a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja.

A Szegedi Városi Bíróság október 19-én, az ügyészségi indítvánnyal egyező végzésével Zuschlag János gyanúsított előzetes letartóztatását 2008. január 21-ig meghosszabbította, amit az ügyészség indítványára a szegedi nyomozási bíró most március 21-éig ismét meghosszabbított. A Zuschlag-ügy 14 gyanúsítottja közül három előzetes letartóztatásban van.

Szabó Ferenc nem cáfolta azt az információt, amely szerint a nyomozók pénteken tanúként kihallgatták az ügyben Deutsch-Für Tamást, a Fidesz elnökének kabinetfőnökét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik