Belföld

Öngyilkos lett a téti lövöldöző

Fejbe lőtte magát a téti lövöldöző. A 41 éves férfi reggel volt munkahelyére ment, ahol fojtogatta egykori főnökét, majd a házához érkező rendőrt golyós puskával hasba lőtte. Ezután elbarikádozta magát, tüzelt a kiérkező mentőautóra és a rendőrautóra is. A túsztárgyalónak sem adta meg magát.

Először jótevőjét fojtogatta


A 41 éves férfi péntek reggel a Senium Szociális Gondozó és Egészségügyi Kft. fenntartásában működő téti Szent Antal Idősek Otthona vezetőnőjét bántalmazta. A vezetőnő férje a távirati irodának elmondta: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.


A neve elhallgatását kérő házastárs közölte azt is, hogy az ámokfutó nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt az otthon kertjében, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni. A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a “sérült lelkű ember azonban elbízta magát”, és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta.


Ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is.



Öngyilkos lett a téti lövöldöző 1

Képgaléria: Lövöldözés Téten (fotó: MTI)


Lőtt mindenre


Az eset után a férfi hazament, majd az előállítására érkező rendőrt golyós puskjával hasba lőtte – közölte Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőrség szóvivője.

Ezután házában elbarikádozta magát, majd lövöldözni kezdett. Egy gellert kapott lövedékek súrolta a helyszínen tartózkodó mentőtiszt vállát, több golyó pedig az utcán álló határőr- és rendőrautóba csapódott. A kiérkező túsztárgyaló a ház udvarából fedezékből, mobiltelefonon próbált tárgyalni a férfivel, sikertelenül.


Még a fővárosból induló kommandósok megérkezése előtt a férfi fejbe lőtte magát; erről mozgáskorlátozott, szintén az épületben lévő szülei tájékoztatták a rendőröket.



Öngyilkos lett a téti lövöldöző 2



Nem ez volt az első esete


Környezetében agresszív embernek ismerték a férfit, erőszakos, garázda jellegű bűncselekmények miatt büntetett előéletű volt, fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett – mondta Kocsis Tünde.


Az elkövető egy hónapja készült már az öngyilkosságra, ebbéli szándékát búcsúlevelekben fogalmazta meg, a levelek egyikét ruhájában, a másikat a lakásban találták meg halála után a rendőrök – közölte Bánhalmi Zsolt ezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója.


A lövöldöző férfiről kiderült, zilált életet élt, gyakorta nem volt állandó munkahelye, agresszív, antiszociális személyiség volt. Néhány évvel ezelőtt elmeorvosi vizsgálat állapította meg róla, hogy személyiségzavarban szenved, gondolkodásmódja paranoid jellegű, elmeállapota azonban nem volt olyan súlyos, hogy kényszergyógykezelést kellett volna alkalmazni nála.


2002-ben bűncselekményt követett el, halált okozó, segítségnyújtás elmaradása miatt egy év börtönre ítélték, mert nem hívott orvost testvéréhez, akivel italos állapotban összeverekedtek és a testvére elvérzett. Az elkövető 1985 és 1987 között a győri Dózsa sportklubban bokszolt és ebben az időszakban “sportállásban” volt a Győr megyei rendőr-főkapitányságon.


Megműtötték a rendőrt


A hasba lőtt rendőr túl van az életveszélyen, már megműtötték, egyik veséjét és az epehólyagját két és fél órás műtéttel távolították el. Az állapota a kórház tájékoztatása szerint kielégítő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik