Belföld

Marad a meleg

Borongós, párás lesz a péntek, 3-12 fokot mérhetünk. Hétvégén is marad borult, de enyhe idő, újabb lehűlés szerdától várható, ám a hőmérséklet ekkor sem süllyed fagypont alá.

Péntek délután eleinte a déli területeken még többfelé lehet némi napsütés, majd országszerte beborul és elsősorban a középső és keleti területeken több milliméter csapadék valószínű – írja az Időkép.hu. Főként eső, szitálás zápor formájában, de magasabb területeken esetleg havas eső is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 12 Celsius-fok között várható. A légmozgás gyenge, helyenként mérsékelt lesz.

Szombat reggel általában erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunántúlon szórványosan eső valószínű. A hajnali hőmérséklet 0 és 5 fok között várható. A nap további részében nem lesz jelentős változás, marad a borult ég, szórványos esővel. A hosszabb távú előrejelzés szerint vasárnap a ködös idő és 5-10 fok várható. Hétfőn felhős lesz az ég, amelyből kedden elered az eső, a hőmérséklet folyamatosan csökken, szerdán -1 és 4 fok között alakul.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás érvényesül, emiatt ingerültség, fejfájás, migrénes panaszok léphetnek fel, türelmetlenebbek lehetünk. A reumatikus-és izületi fájdalmak erősebben jelentkezhetnek, a szív-és érrendszeri, valamint a légúti betegségben szenvedők állapota romolhat, az asztmatikus görcsök fokozódhatnak. Helyenként előfordulhatnak pára-és ködfoltok, melyekben hirtelen és számottevően – akár 100 m alá is – csökkenhet a látástávolság. A nap folyamán országszerte szórványosan fordulhat elő csapadék, ezek környezetében síkos, vizes útszakaszokra számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik