Belföld

Zsaroltak az APEH-ellenőrök?

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) dolgozóit érintő közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés megalapozott gyanújával folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség. Az eljárásról szerdára ígértek részletes tájékoztatást.

A közszolgálati televízió esti Híradójában az hangzott el, hogy zsarolással gyanúsított APEH-ellenőröket vettek őrizetbe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A hírműsor arról számolt be, hogy a gyanú szerint a két revizor a környék több vállalkozójának is felajánlotta, ha fizetnek nekik, „megússzák az adóellenőrzést”.

A rendőrséget az egyik megzsarolt vállalkozó értesítette, s az ellenőröket akkor fogták el, amikor pénzt vettek át a vállalkozótól. Az APEH azonnal elbocsátotta őket – közölte a Magyar Televízió Híradója. A TV2 esti hírműsora az ügyről azt közölte, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei APEH jelenlegi és volt dolgozóit vesztegették meg vállalkozók. Az adóellenőrzési dolgozók a vállalkozóktól kért pénzért cserébe megígérték, hogy nem találnak szabálytalanságot a könyvelésükben – hangzott el a Tényekben.

A több ember előzetes letartóztatása mellett tartó eljárásról a főkapitányság és az APEH Észak-Alföldi Regionális Igazgatósága közös sajtótájékoztatót tart szerdán Nyíregyházán – közölte Fülöp Gergely, a megyei főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. A rendőr főhadnagy a részletekről semmit nem kívánt a tájékoztató előtt elmondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik