Belföld

A HírTv sikkasztással vádol egy MSZP-s politikust

A HírTv beszámolója, és egy három évvel ezelőtti hanganyag tanúsága szerint egy önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta eltüntetni egy szocialista politikus. A Fidesz szerint, ha bebizonyosodnak a vádak, távoznia kell a közéletből a politikusnak.

A HírTv pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta „lepapírozni” egy szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében.

A televízió arról számolt be, hogy a hangfelvételen Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő arra kéri munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését.

Nyomozás indult

A HírTv honlapja szerint a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta a hanganyagot, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást december 22-én.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta, ha bebizonyosodnak a vádak, akkor a szocialista politikus számára a közéletből való távozás az egyetlen megoldás.

Nem ismerte el a vádat

Hozzátette: sajnos szinte meg sem kell már lepődni azon, hogy ilyen ügyek derülnek ki, „hiszen nap mint nap előkerülnek hasonló, kormánypárti politikusokat érintő vádak”. Szerinte ugyanakkor megszorító intézkedések idején még súlyosabbak az ilyen korrupciós ügyek.

A HírTv szerint az ügy főszereplője nem ismerte el, hogy partner lett volna a kht. zűrös ügyeinek elsimításában, a hangfelvételről pedig állítása szerint nem tud, és nem is kívánta meghallgatni.

Ajánlott videó