Belföld

Nyugodtabb évet ígér Gyurcsány

Az idei nyugodt, építkező év lesz. Ez lehet az egyik fő üzenete Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédének, melyet februárban, az Országgyűlésben mond el – értesült a Népszava.

A lap szerint a kormányfő várhatóan arról is beszél majd, a megkezdett reformokat végigviszik, hogy azok a hétköznapok részévé váljanak. Előtte felszólal az MSZP választmánya előtt, de ott csak érintőlegesen esik szó a tavalyi év értékeléséről. Azért akar 2007-ről inkább a parlament előtt leltárt készíteni, mert nemcsak a párt szavazóihoz szeretne szólni, hanem az egész országhoz.

A politikai kérdések mellett várhatóan kitér több nagyobb lélegzetű kormányzati programra is. Ezek elsősorban a gazdasági növekedést gyorsító változtatások lesznek az államháztartás működésében, az üzleti környezetben, illetve az adórendszerben.


Ugyanakkor olyan nagyszabású reformot, mint a 2007-ben elindított egészségügyi átalakítás volt, várhatóan nem jelent be, de valószínűleg beszél majd két-három jelentősebb változtatásról. Ezek közt lehet a szociális ellátórendszert igazságosabbá tevő korrekció, illetve az állami szolgáltatások (közoktatás, egészségügy) minőségének javítását eredményező változtatások – írta a Népszava.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik