Belföld

Nem nyomoznak a pécsi kiszivárogtatás-ügyben

Elutasította a rendőrség a napokban Tasnádi Péter, Pécs polgármesterének a városi közgyűlés zárt ülésén hozott döntésének kiszivárogtatásával összefüggésben tett feljelentését.

A rendőrség megvizsgálta az ügyet, de olyan adat nem merült fel, amely megalapozta volna a magántitok sértést, esetleg más bűncselekmény gyanúját, ezért nem indított nyomozást – mondta el Takátsy Zoltán, a baranyai rendőrség sajtóreferense.

A szocialista városvezető még karácsony előtt fordult írásban a hatósághoz, mert szerinte ismeretlen személy még a bejelentés előtt kiszivárogtatta egy helyi internetes portálnak a testület december 13-iki, zárt ülésén hozott döntéseit.

A közgyűlés aznap az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program 324 millió forintért készült megvalósíthatósági tanulmányát fogadta el és a városi lap új főszerkesztőjét választotta meg a nyilvánosság kizárásával.

Takátsy Zoltán megjegyezte: a feljelentés elutasítása nem jelenti azt, hogy nem lehet bűncselekmény közgyűlések zárt ülésein elhangzott információk kiszivárogtatása, hiszen azok egyes esetekben sérthetnek magán-, szolgálati-, vagy államtitkot.

Hozzátette, hogy a rendőrség éppen ezért minden ilyen esetet külön ügyként kezel és vizsgál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik