Belföld

Káosz a kórházi széfek körül

Nem képesek a kórházak teljesíteni február 15-ig azt az előírást, hogy széfeket állítsanak a betegágyak mellé - írta a Magyar Nemzet.

Teljes a zűrzavar a kórházi ágyak mellé, a minisztériumi rendelet alapján beszerelendő széfek ügyében – állítja a lap. Miközben február 15-től minden kórházi betegágy mellé széfet kellene biztosítani, a Magyar Nemzet által megkérdezett intézményvezetők azt mondták, szinte semmi esélyt nincs arra, hogy a jövő hónap közepére teljesítsék az előírást. Az egyik igazgató úgy nyilatkozott: még a rendelet szövegét sem kapta meg, így nem ismeri a részleteket.

Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint nem tisztázott, hogy a széfeket a éjjeli szekrényre kell-e majd tenni, vagy beépíteni a falba. Az értékmegőrzők felszerelése ráadásul balesetveszélyes és higiénés problémák is felmerülhetnek. Sőt, kortól, betegségtől és állapottól függően nem tudja majd mindenki használni ezeket.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter decemberben jelentette be, hogy az eddig is kötelező éjjeliszekrény mellett elektronikusan zárható széfet is el kell helyezni minden kórházi ágy mellé. Egy széf ára nyolc-kilencezer forint, országosan hetvenezer ággyal számolva ez összesen hatszázmillió forintos kiadást jelent -olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik