Belföld

Náci ebédjegyek és fegyver egy osztrák autósnál

A Vám- és Pénzügyőrség járőrei fegyvert és SS jelképeket találtak közúti ellenőrzésük során, az M1-es autópályán Hegyeshalom térségében, egy osztrák autós csomagtartójában.

A határtól 300 méterre megállítottak egy osztrák rendszámú személygépkocsit, melynek csomagtartójában lévő útitáskában egy darab 7×57-es kaliberű töltött pisztolyt találtak a hozzá tartozó összesen 20 tölténnyel, valamint egy zokni rejtekéből előkerült egy riasztó pisztoly is a hozzá való tölténnyel együtt.

A táskát a gépjárműben utazó szintén osztrák állampolgár magáénak vallotta, azzal az aktatáskával együtt, amely ugyancsak a csomagtartóból került elő megpakolva tiltott önkényuralmi jelképekkel.


Náci ebédjegyek és fegyver egy osztrák autósnál 1

Meglepõ csomagokkal utazott az úriember (fotó:vpop)Az aktatáskából a fegyver mellett, német birodalmi címerrel ellátott munkakönyvek, birodalmi címerrel ellátott étkezési jegyek 1928-ból, SS gyűrűk, Adolf Hitler születésnapjára 1945-ben kiadott emlékérem és egy SS névjegytartó is előkerült.

A fegyvereket valamint a tiltott önkényuralmi jelképeket a pénzügyőrök lefoglalták és visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett és önkényuralmi jelkép használata bűncselekmény alapos gyanújával, az osztrák férfi ellen eljárást indítottak.

Ajánlott videó