Belföld

A hétfői menetrend szerint közlekednek a vonatok

A hét első munkanapjára meghirdetett menetrend szerint közlekednek szerdán a vonatok. A Budapest elővárosában megálló távolsági zónázó vonatoknál a megállások miatt 15-20 perces késésekkel egész nap számolni kell.

A vasúti közlekedésben sehol sem okoz fennakadást a kedd éjszaka véget ért havazás, így a járatok mindenhol a menetrendnek megfelelően közlekednek – közölte Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese.


A budapesti elővárosi forgalomban az időjárás miatt további változásokat vezettek be. Így nem közlekednek a rövid útvonalú elővárosi vonatok, helyettük a távolsági zónázó vonatok az elővárosi állomásokon is megállnak – közölte Sigulinszki Tibor szóvivő.


A Budapest-Piliscsaba, a Budapest-Martonvásár, a Százhalombatta-Budapest, a Budapest-Vác, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Gödöllö-Budapest, a Budapest-Mende, illetve Sülysáp-Budapest, valamint a Monor-Budapest vonalakon a rövidtávú úgynevezett elővárosi vonatok szerdán nem indulnak el.


Ha az időjárás úgy alakul, visszaállítják az elővárosi vonatokat, és megszüntetik a készenlétet a közlekedésben, de előreláthatóan szerdán egész nap kimaradnak még a budapesti elővárosi vonatok. Másutt az országban nincsenek korlátozások, minden személy, gyors és InterCity vonat a hétfői menetrend szerint közlekedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik