Belföld

Rálőttek Hiller lakására

A hétvégén ismeretlen tettesek éles lőfegyverrel rálőttek Hiller István, az MSZP alelnökének házára. A BRFK megerősítette a hírt, ám azt nem, hogy valóban a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg áll-e a támadás hátterében.

A NetNap információi szerint a hétvégén ismeretlen tettesek éles lőszerrel belőttek Hiller István, országgyűlési képviselő házának hálószobai ablakán, ám senki sem sérült meg, mivel senki sem volt otthon.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette a hírt: információik szerint két lövést adtak le az épületre, ezért a rendőrség lőfegyverrel való visszaélés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. Hiller István háza előtt egyébként jelenleg is rendőrök állnak.

A NetNap szerint az esetet a magukat Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára, csakúgy mint Csintalan Sándor műsorvezető megverését és a Kóka János villájára dobott Molotov-koktélt is. Ezt azonban a BRFK illetékese nem erősítette meg.



Rálőttek Hiller lakására 1

Rendõrségi járõrautó biztosítja Hiller házát (fotó: MTI)


Berta Adrienn, Hiller István személyi titkára az MTI megkeresésére elmondta, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.


A Fidesz közleményben tudata: a leghatározottabban elítélnek minden személy vagy vagyon elleni bűncselekményt, függetlenül annak indokától. Így mélységesen elítélik a Hiller István “háza elleni támadást is”. Remélik a rendőrség teszi a dolgát és mihamarabb előkeríti a tetteseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik