Belföld

Rendkívüli ülés a eü-szavazás előtt

Az országgyűlés egészségügyi bizottságának rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte hétfőn kilenc órára Kökény Mihály, a bizottság szocialista elnöke. Az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivői testülete az egészségügyi törvény végszavazásának elhalasztását kérte .

Az ülés célja, hogy a képviselők a törvény végszavazása előtt megismerhessék az utolsó időszakban született módosító indítványokat. Érdemi változás már nem várható, a módosítások többsége inkább csak a törvény szövegének koherenciáját teremti meg – nyilatkozta Kökény az Indexnek.

A bizottság fideszes alelnöke úgy tudja: a szocialisták az utolsó pillanatban újabb módosító indítványokat akarnak benyújtani az egészségbiztosítás részleges privatizációjáról szóló törvényhez – tudósít a Hír TV. Mikola István elmondta: a javaslatokról semmit sem tudnak, azok szövegét nem kapták meg. A Fidesz egészségpolitikusa szerint a kormánypártok már sokadik alkalommal írják át saját törvényjavaslatukat.

Az egészségügy átalakításának megkezdése nyilvánvalóan sürgős, de korántsem halaszthatatlan feladat – véli az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivői testülete egy lapunkhoz eljuttatott levélben. Ebben több pontban foglalják össze a törvénytervezet hiányosságait, amelyekre egyértelmű és megnyugtató választ kellene adni.


A szocialisták társadalompolitikai tagozata – megismételve október 21-ei felhívásukat – arra kérik a törvényhozás kormánypárti frakcióit, hogy halasszák el a végső döntést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik