Belföld

Orbán: korlátok közé lehet szorítani a kormányt

Demokráciában az embereken múlik, meddig van hatalmon egy kormány, illetve mit tehet, mit nem. Ha az emberek összefognak, a kabinetet korlátok közé tudják szorítani – mondta Orbán Viktor az ATV Pont 7 című, felvételről sugárzott műsorában.

A közel hatvan perces műsorban a Fidesz elnöke jórészt a népszavazásról beszélt, több esetben is vitába keveredve a műsorvezetővel. Orbán szerint nincs jelentősége annak, hogy az alkotmány négyéves kormányzati ciklusról rendelkezik, mert választás előbb is lehet. Demokráciában az embereken múlik, meddig van hatalmon egy kormány, illetve mit tehet, mit nem. Ha az emberek összefognak, a kabinetet korlátok közé tudják szorítani – hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

Senki sem tarthatja fenn magának a jogot, hogy előre megmondja az embereknek, mit tegyenek a népszavazás után. Olyat tegyenek, ami a békesség és az erőszakmentesség határán belül marad – folytatta a fideszes politikus hozzátéve: bármi megtörténhet a népszavazás után. Arra a kérdésre, hogy milyen forgatókönyv létezik a referendum utáni időszakra, Orbán Viktor úgy válaszolt, nincs forgatókönyv, mert az a kérdés, hogy az emberek mit gondolnak.

Ha elbuknak a párt kérdései, tudomásul veszik, hogy az emberek más állásponton vannak, mint pártja – válaszolta arra a kérdésre, hogy ha a népszavazáson elbuknak a Fidesz kérdései, Orbán Viktor is elbukik-e egy újabb választást. A Gárda kapcsán kijelentette: „a Fidesz el van határolódva” a Magyar Gárdától, és elítél minden olyan politikát, ami félelmet kelt, ami kirekesztő, és ami meg akarja fosztani az embereket a jogaiktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik