Belföld

Szocialista igen a név szerintire

Hálás a szocialista frakció a Fidesznek, mert az, az egészségbiztosítási törvény név szerinti szavazására vonatkozó kezdeményezést tette – írja közleményében a nagyobbik kormányon lévő párt parlamenti frakciója. A Fidesz a szombati napon kezdeményezte, hogy az egészségbiztosítási törvény reformjáról szóló hétfői parlamenti szavazáson, a képviselők név szerint szavazzanak.

A szocialista országgyűlési képviselők – ahogy eddig is – nevüket, arcukat és meggyűződésüket adják döntésükhöz – folytatja a közlemény. A frakció támogatja a törvényt, mert az, szerintük jobb ellátást, több jogot adhat a betegeknek – teszik hozzá.

A törvény megfelel a baloldali értékeknek: a jövedelmi helyzettől független ingyenes ellátást, a nemzeti kockázat közösséget, a biztosítás egységes rendszerét, amelyben továbbra is a parlament határozza meg a közös kasszába fizetett jövedelem arányos járulékot és az ezért járó egységes ellátást. Az állam, mint a pénztárak többségi tulajdonosa őrködik az ellátás biztonságán, a pénztárak és a szolgáltatók pedig érdekeltek a biztosítottakért való versenyben – írják a frakció képviselői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik