Belföld

Fidesz: név szerint szavazzunk az eü-törvényről

A Fidesz név szerinti szavazást fog kezdeményezni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat hétfői végszavazásánál - jelentette be Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa sajtótájékoztatóján.

Mikola István ismét nyomatékosította, hogy pártja álláspontja szerint a törvény csak üzleti érdeket szolgál, és felszámolja a nemzeti kockázatközösségen alapuló társadalombiztosítást.

Szólt arról is, hogy hétfő reggelre a kormányoldal kezdeményezésére összehívták az Országgyűlés Egészségügyi és Alkotmányügyi Bizottságát, mert még akkor is számos módosító indítvány érkezik ahhoz az előterjesztéshez, amelyről este már szavaz a parlament.

A politikus továbbá arra kérte Szili Katalin házelnököt, hogy hétfőn ő is nyilvánítson véleményt a törvényről és ha esetleg elnökölne a szavazásnál, oldja meg helyettesítését.

Kóka: életveszély lefújni a reformot


Az egészségügy átalakításáról szóló törvény egy koalíciós kompromisszum eredménye, ezért mindenképpen megszavazza a parlament – mondta Kóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. A SZDSZ elnöke kiemelte: életveszély lenne elhalasztani a döntést. Vannak hibái az egészségügy átalakításának, de a körülmények miatt nem volt másik út. Amit elismert; a kormány nem magyarázta el megfelelően az embereknek a reformok részleteit.

Hangsúlyozta: a szocialista képviselőcsoport is kinyilvánította, hogy egyhangúlag támogatja a jogszabályt. A gazdasági miniszteri posztról a napokban leköszönt politikus kiemelte: az MSZP egyes vezetőivel együtt nem értette Szili Katalinnak a döntés elhalasztásáról szóló nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik