Belföld

Nyugat-Magyarországot már bénítja a hó

Péntek reggelre öt-hat centiméternyi hó esett Veszprém megyében: Nagyvázsonynál és Herendnél balesetek miatt több kilométer hosszon torlódnak a járművek. Zala megye több útja balesetek miatt járhatatlan, Nyugat-Magyarországon jeges és hókásás utakon küzdenek az autósok.

A Bakonyban, a herendi emelkedőnél személykocsik csúsztak össze a havas, jeges úton, emiatt a forgalom sokáig állt a 8-as számú főúton – mondta Létai Réka, a Magyar Közút Kht. ügyeletese.

Veszprém és Tapolca között, Nagyvázsonynál baleset okoz fennakadást, teherautó és busz ütközött össze, ketten megsérültek. Veszprém megye útjain több helyütt lefagyott a hó, emiatt jegesek, másutt hókásásak az utak. A sószóró gépek folyamatosan dolgoznak.


Óriásdugók Zalában


A havazás miatt már több megyében csúszósak az utak, fennakadások vannak a közlekedésben. Baranyában, Veszpém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Békés megyében a lehullott csapadék ráfagyott az utakra, több jármű keresztbefordult vagy elakadt, koccanásos balesetek is történtek . Mecseknádasd és Bonyhád között kamionokat és más nehéz járműveket nem engednek rá a 6-os útra.


Több zalai útszakaszon, a 7-es főúton, a 74-esen és a 75-ösön is szinte teljesen leállt a közlekedés péntek reggel az árokba csúszott, elakadt kamionok és személyautók miatt. A 7-es főúton egy román rendszámú kamion csúszott árokba, a mentését a tűzoltók kezdték meg délelőtt 10 óra körül. Nagykanizsa és Nagyrécse között mindkét irányban több kilométeres kocsisor torlódott fel, a forgalom gyakorlatilag megállt.


Megbénult a 74-es főút


Zalaegerszeg és Nagykanizsa között, a 74-es főúton, a baki tetőn, egy kisteherautó és egy autót szállító utánfutó csúszott az árokba, de a miattuk fékező kamionok és személyautók szinte teljesen elzárták az utat – tapasztalta a helyszínen a távirati iroda tudósítója. Néhány kilométerrel arrébb, a főút és a 75-ös körforgalmú kereszteződésétől Bak irányába, ugyancsak egy elakadt kamion miatt állt meg a forgalom.


A Zalaegerszeg és Keszthely közötti útszakaszon Zalacsánynál és Alsópáhoknál akadtak el kamionok és személyautók, ami miatt szintén jelentősen lelassult a közúti közlekedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik