Belföld

Januárban sztrájkolna a Vasutasok Szakszervezete

Sztrájkot hirdet várhatóan jövő év elején a Vasutasok Szakszervezete, mert a MÁV Cargo vezetése nem hajlandó új kollektív szerződést kötni a dolgozókkal a december 31-én lejáró régi helyett - mondta Simon Dezső, a szervezet elnöke.

A Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) Szociális Párbeszéd Szakosztályának ülésén meghívottként felszólaló szakszervezeti vezető elmondta, hogy a vasutasoknak rengeteg problémával kell szembenézniük, a MÁV-nak nincs tisztességes bérajánlata, január elsejével újabb két cég válik ki a Magyar Államvasutakból, amellyel kapcsolatban még nincs megállapodásuk, valamint veszélybe került a “vasutasok szerzett joga”, a menetkedvezmény.

A Vasutasok Szakszervezet egyébként tegnap vonta vissza a december 17-iki sztrájkfelhívását, mivel megállapodtak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal a korábban megszüntetni kívánt 38 mellékvonallal kapcsolatos jövő évi tervekről. A megállapodást a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) azonban nem írta alá a megállapodást, így ők december 17-én sztrájkolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik