Belföld

Gaskóék megtartják a sztrájkot

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) megtartja a december 17-én 6 órától kezdődő határozatlan ideig meghirdetett sztrájkot a vasúti mellékvonalakért, az egészségügyi törvény visszavonásáért, illetve a nyugdíjszámítás változatlan hagyásáért - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.

Emlékeztetett arra, hogy a VDSZSZ kedden nem fogadta el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) megállapodás-tervezetét a mellékvonalak kérdéséről, amelyet három reprezentatív vasutas szakszervezet aláírt.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke a FigyelőNetnek a keddi aláírás után úgy nyilatkozott: meglátása szerint a most kialkudott egyezség csak elodázza a problémát, ami pár hónapon belül újra elő fog kerülni.


Hozzátette: a VDSZSZ álláspontja szerint csak az jelentene igazi garanciát a vasutasok számára, ha a kormány mind a 38 érintett vonalon fenntartotta volna a vasúti közlekedést 1 éven keresztül, és csak akkor terelte volna el a forgalmat, vagy csak akkor váltott volna szolgáltatót, ha egyezséget tud kötni az érintett felekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik