Belföld

Péterfalvi bukna az MSZP-nél

A Sólyom László köztársasági elnök által jelölt Nagy Boldizsárt támogathatja az MSZP, míg Péterfalvi Attilát elfogultnak tartja a legnagyobb kormánypárt – értesült a Népszabadság. Egy másik forgatókönyv szerint mindkét jelöltet visszautasítja majd a frakció.

Sólyom László köztársasági elnök a múlt héten jelentette be, hogy Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását.

A Népszabadság úgy értesült, hogy az ombudsmanok támogatásáról már kedden megszületik az érdemi döntés az MSZP elnökségi ülésén, míg a frakció csak jövő hétfőn tárgyal róla. A szocialisták várhatóan Nagy Boldizsárra igent mondanak, az adatvédelmi biztos jelölését viszont elutasítják. A Népszabadság forrása szerint Péterfalvi Attilát elfogultnak tartják, és egyben fontosnak vélik jelezni az államfő felé, hogy illene egyeztetnie.

Van olyan feltételezés is, hogy az MSZP Sólyom egyik jelöltjét sem támogatja; a szocialista szavazatok nélkül pedig nincs kinevezés. Annak ellenére sem, hogy az SZDSZ mindkét jelölttel elégedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik