Belföld

MSZP igen a népszavazásra

Az MSZP meg fogja szavazni a Fidesz kezdeményezte népszavazás elrendeléséről szóló határozatot az Országgyűlésben - jelentette be Nyakó István, a párt szóvivője az MSZP országos elnökségének ülése után.

Az MSZP azért szavazza meg az országgyűlési határozatot, mert tiszteli a jogállami intézményeket, még akkor is, ha a Fidesz megpróbál visszaélni vele – mondta a szóvivő.

Hétfőn az Országgyűlésben bejelentették, hogy az Országos Választási Bizottság hitelesítette a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kérdésekhez gyűjtött aláírásokat. Ezt követően a parlamentnek 15 napja van arra, hogy elrendelje a népszavazást.

Nyakó István azt mondta: a népszavazás Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének hatalmi kísérlete, amely már most megbukott. Utalt arra, hogy az ellenzéki párt elnöke korábban azt mondta, a népszavazás lényegében előrehozott választás lesz.

A szóvivő szerint azért bukott meg a kezdeményezés, mert a vizit- és a kórházi napidíjjal kapcsolatos kérdést az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat okafogyottá teszi.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktor hatalmi kísérlete nem fogja megakadályozni a reformpolitika folytatását. A felelős kormányzásnak nem lehet alternatívája “a jogállami intézményekkel visszaélő felelőtlen hatalmi kísérlet” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik