Belföld

Gödröt lát a kormánynegyed helyén az SZDSZ

Újragondolásra javasolja a kormánynegyed tervét az SZDSZ: felesleges egy újabb elvetélt állami beruházást demonstráló gödröt létrehozni – idézi Horn Gábort a Népszabadság.

A tervet eredetileg azért támogatta az SZDSZ, mert ennek révén felszámolhatónak tűnt a Nyugati pályaudvar mögötti zárványterület. Ám erre egyre kevesebb az esély, úgy tűnik, nincs rá se elég idő, se elég pénz. Még a területre vonatkozó szabályozási kerettervet sem fogadták el az érintett önkormányzatok, nemhogy az épület engedélyezési eljárása befejeződött volna: hogyan készülhetne el akkor az irodaház 2009-re?

Ráadásul a költségvetési keret is szűkösnek tűnik a terület rehabilitációjához. Jobb most elállni egy rossz tervtől, mint később egy újabb torzóval csúfítani a várost – véli a kisebbik kormánypárt. A frakcióülésen arra jutottak, hogy az üggyel kapcsolatban jövő heti ülésükre meghívják a pénzügyminisztert, a kormánykabinet következő ülésén pedig az SZDSZ javasolni fogja a kormánynak a beruházás újragondolását – közölte Horn Gábor ügyvivő, koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik