Belföld

Nincs egyezség a decemberi sztrájkról

Nem jutottak közelebb a december 17-re meghirdetett sztrájk visszavonásához a hétfői sztrájktárgyaláson – értékelte az egyeztetés eredményeit Gaskó István, a sztrájkot meghirdető Liga Szakszervezetek elnöke.

Gaskó nem tudta megmondani, hogy meddig tart majd a december 17-től határozatlan ideig meghirdetett sztrájk. Erről a parlament december 17-i szavazását – ekkor döntenek az egészségbiztosítás reformjáról – követően döntenek majd a szakszervezetek.

Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, a kormányzati tárgyalócsoport tagja a tárgyaláson elmondta: az egészségbiztosítás reformjára vonatkozó törvényjavaslatot a kormány már nem tudja visszavonni, valamint a magánbiztosítókat sem tudják kihagyni, bár szerepük változik.

Gaskó István hangsúlyozta: a sztrájkot kezdeményező érdekképviseleteknek, így a Liga Szakszervezeteknek, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetségének nem elegendőek apróbb változtatások a törvényjavaslatban, eleve nem fogadják el üzleti biztosítók bevonását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik