Belföld

Tollernek is jár a költségtérítés?

Az Országgyűlés honlapja szerint Toller László, Pécs volt polgármestere, szocialista képviselő annak ellenére is megkapja a teljes fizetését és a költségtérítését, hogy éberkómában fekszik – írja a Magyar Nemzet.

A honlapon közölt adatok szerint Toller László szeptemberi tiszteletdíja bruttó 419 520 forint volt, amely mellé 287 040 forint költségtérítést is kapott. Az utóbbi összeg átutalása azért vet fel kérdéseket, mert ezt a keretet a képviselői munkával járó költségek fedezésére szánják. Igaz, a felhasználás kritériumait az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről szóló törvény nem részletezi.

A Magyar Nemzet megfogalmazása szerint „Pécsett sokakban felmerül a kérdés”, hogy az otthon fekvő expolgármester miért nem táppénzben részesül, de problémás az is, hogy idei vagyonbevallását felesége, Toller Tünde írta alá. A nyilatkozat beadása azért fontos momentum, mert a törvény egyértelműen fogalmaz: elmulasztása esetén a parlament tagja nem kaphatja meg tiszteletdíját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik