Belföld

Megszűnhet az alul- és a felüljáró a Nyugatinál

Lebontanák a felüljárót és az aluljárót, valamint leszerelnék a Skála Metró füstüvegét a Nyugati téri rendezési tervekben, amelyekről még messze nincs egyetértés – írja a Népszabadság.

Az új kormánynegyed építése egyben azt jelent, hogy a Nyugati tér áttervezése, átépítése sem várhat sokáig. Az állami projektért felelős Kincstári Vagyoni Igazgatóság, az önkormányzatok, a MÁV és a magánberuházók egyelőre még nem döntöttek, de rengeteg ötlet látott már napvilágot.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A Podmaniczky utca kétszer kétsávosra bővítése a Népszabadság szerint eldöntött tény, csak a műemlékké nyilvánított hajdani főposta lóg bele a tervekbe. Van arra is terv, hogy a Skála Metrótól a WestEndig kanyargó aluljárót megszüntessék, és felszíni térkapcsolattal váltsák fel.

A Skála Metró füstüveg borítását is eltüntetnék, majd irodaházként vagy szállodaként üzemeltetnék. Kérdés még, hogy a Nyugati pályaudvart besüllyesszék-e, vagy felülépítéssel oldják meg, és félig üvegtetővel fedjék le. Létezik arra is terv, hogy a Nyugati téri felüljáró mellett a Ferdinánd hidat is elbontanák, helyette alagutat fúrnának, vagy a felszínen vezetnék el a forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik