Belföld

Egy éjszaka az utcán

Hajléktalanokért virrasztanak pénteken a Nyugati aluljáróban. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az utcán élők helyzetére.

Virrasztással hívná fel a figyelmet az Utca embere önkéntes hálózat a hajléktalanokra. A demonstrációt november 16. péntek 14 órától másnap reggelig a Nyugati aluljáróban hirdették meg, hogy észrevegyék azokat, akiknek nincs hova hazamenniük, hogy tiltakozzanak a rászorultak kilakoltatása ellen, és hogy követeljék a lakhatáshoz való jog elismerését.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A virrasztók azt szeretnék elérni, hogy a kormány azonnal rendelje el a rászoruló emberek méltányos elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát, hozzon létre kiterjedt szociális bérlakás-hálózatot azok számára, akik a piacon önerőből nem képesek biztos otthonhoz jutni.

A demonstrálók elvárják, hogy az illetékesek a szükséglet szerint fejlesszék a családok átmeneti otthonait, indítsanak be valódi, átfogó és hatékony telepfelszámolási programot, valamint maradéktalanul hajtsák végre a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programot és annak lakáskörülményekkel kapcsolatos részét.

A felhívás szerint a virrasztók vigyenek magukkal takarót és/vagy hálózsákot.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik