Belföld

Zuschlag-ügy: elismerte az OKM a házkutatást

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében erősítette meg, hogy szerdán házkutatást tartottak a minisztériumban. Egy napilap korábban arról adott hírt, hogy a Zuschlag-ügy kapcsán vizsgálódtak a tárcánál.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) megerősíti azt a lapértesülést, amely szerint az ügyészség egy folyamatban lévő büntetőeljárás keretében 2007. november 7-én iratokat foglalt le a tárca egyik hivatalos helyiségében – olvasható a tárca hivatalos közleményében. Kemecsei Árpád ugyanis 2005. január 1-től alkalmazta az Oktatási Minisztérium közoktatási szakértőként. 2007. november 1-jei hatállyal ő kezdeményezte szerződése felbontását.

Ugyanakkor a közleményükben nem nevezték meg egyértelműen azt a büntető eljárást, amelynek keretén belül házkutatást tartottak.

Kemecsei Árpád neve azért merült fel a Zuschlag-ügy kapcsán, mivel a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnökeként állítólag Komlódi Gáborral, a zuglói MSZP volt önkormányzati frakcióvezetőjével több Zuschlag-féle szervezet támogatásához ajánlást kért kerületi szocialista országgyűlési képviselőktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik